ΕΠΙΠΛΕΟΥΣΕΣ ΟΙΚΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ -
07
Οκτ

ΕΠΙΠΛΕΟΥΣΕΣ ΟΙΚΙΕΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ

Οι Rüdiger Koch και Grant Romundt, επικεφαλής της Ocean Builders, πιστεύουν ότι η τεχνολογία τους καινοτομίας στον ωκεανό θα επιτρέψει στην ανθρωπότητα να μετακινηθεί στη θάλασσα και στη φύση, διατηρώντας υψηλή ποιότητα ζωής. Προσέγγισαν τον Ολλανδό αρχιτέκτονα Koen Olthuis για να σχεδιάσει τα τρία μοντέλα-κουκούλια τους, τα SeaPod, GreenPod και EcoPod.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την περίοδο, το μοντέλο SeaPod κατασκευάζεται στη Linton Bay Marina στον Παναμά. Τα θεμέλια του είναι από χάλυβα και σκυρόδεμα ενώ εξωτερικά καλύπτεται από φάιμπεργκλας, gel coat και αφρό πολυστερίνης. Ως ένα παγόβουνο, επιπλέει μέσω χαλύβδινων σωλήνων χωρητικότητας περίπου 48 κυβικών μέτρων γεμισμένων με αέρα οι οποίοι ωθούν ολόκληρο το SeaPod τρία μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Είναι πλήρες, με δωμάτια και ανέσεις που απαντώνται στις κατοικίες στην ξηρά, αλλά η ομάδα επέλεξε μια ολόλευκη μινιμαλιστική αισθητική προσέγγιση τόσο στο εσωτερικό του όσο και εξωτερικά. Τα μεγάλα παράθυρα επιτρέπουν στους κατοίκους του να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θέα του ουρανού. H Ocean Builders επέλεξε το όστρακο ως έμβλημά της• πιστεύουν ότι είναι ένα φυσικό «σπίτι» που δημιούργησαν τα πλάσματα της Γης και εκφράζει τον στόχο τους να κατασκευάζουν οικίες που είναι σε συμφωνία με τον ωκεανό και τη φύση.