ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ PHILIPPE ROTTHIER 2024 -
12
Ιαν

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ PHILIPPE ROTTHIER 2024

Το Ευρωπαϊκό Βραβείο Αρχιτεκτονικής Philippe Rotthier (European Prize of Architecture Philippe Rotthier), που ιδρύθηκε το 1982, επιβραβεύει έργα συλλογικής και πολιτιστικής αξίας, που είναι ενσωματωμένα στο τοπικό περιβάλλον, χρησιμοποιούν φυσικά υλικά με βιώσιμο τρόπο, συνάδουν με το πνεύμα της ευρωπαϊκής πόλης και βρίσκονται σε διάλογο με το παρελθόν και την ιστορία. Τα βραβευμένα έργα επιλέγονται από επιτροπές μελών της ευρωπαϊκής ελίτ που συμπεριλαμβάνουν συγγραφείς, δημοσιογράφους, σχεδιαστές, ιστορικούς και αρχιτέκτονες.
Όπως πληροφορεί ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ, το 2024, το European Prize of Architecture Philippe Rotthier θα επιβραβεύσει αρχιτεκτονικά έργα, αστικές και αγροτικές υλοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια και προάγουν την Αρχιτεκτονική σε αρμονία με τη φύση, που εκτιμούν την τοπική ταυτότητα, την ιστορία και την τέχνη της οικοδομής με τη χρήση ορθολογικών αρχών, φυσικών υλικών και τεχνικές κατασκευής. Το βραβείο είναι ανοιχτό σε κατασκευαστές, αρχιτέκτονες, τεχνίτες και πολεοδόμους. Το ποσό των 40.000 ευρώ, το οποίο μπορεί να διανεμηθεί μεταξύ πολλών συμμετοχών, διατίθεται από τον ιδρυτή του βραβείου, Philippe Rotthier.
Για περισσότερες πληροφορίες και για υποβολή αίτησης για συμμετοχή στον διαγωνισμό ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://www.rotthierprize.com/prize2024
Προθεσμία υποβολής πριν από τις 30 Απριλίου 2024.