Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων της UIA 2023 UIA World Congress of Architects CPH 2023, 2-6/06/2023 | Κοπεγχάγη, Δανία -
09
Δεκ

Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων της UIA 2023 UIA World Congress of Architects CPH 2023, 2-6/06/2023 | Κοπεγχάγη, Δανία

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων της UIA World Congress of Architects CPH 2023 είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο για τη βιώσιμη αρχιτεκτονική. Το Παγκόσμιο Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια σε διαφορετικές χώρες και το 2013 θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Κοπεγχάγη της Δανίας από το σκανδιναβικό τμήμα της UIA: Δανία, Φινλανδία, Νήσοι Φερόε, Ισλανδία, Νορβηγία και Σουηδία.

Στόχος του Παγκόσμιου Συνεδρίου είναι να καταστήσει την αρχιτεκτονική κεντρικό εργαλείο για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Με σπουδαίους εταίρους, εμπνευσμένες κεντρικές ομιλίες και να γνώσεις από την τελευταία πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα, προάγεται η διατομεακή δικτύωση και η ανακάλυψη μελλοντικών μεθόδων και υλικών. 10.000+ επαγγελματίες από δανέζικες και διεθνείς αρχιτεκτονικές εταιρείες, κατασκευαστές ακινήτων και εμπορικοί επενδυτές, συναντώνται με επιστήμονες κύρους από όλο τον κόσμο, φοιτητές, αφοσιωμένες ΜΚΟ και πολιτικούς για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να συζητήσουν και να εμπνευστούν από νέα προϊόντα και διδάγματα.

Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων UIA Union Internationale des Architectes – International Union of Architects ιδρύθηκε στις 28 Ιουνίου 1948 στη Λωζάνη της Ελβετίας, μετά τη συγχώνευση της Comité permanent international des Architectes και της Réunion International des Architectes. Η έδρα της βρίσκεται στο Παρίσι. Ο οργανισμός ενώνει εθνικές ενώσεις αρχιτεκτόνων σε περισσότερες από 100 χώρες και αναγνωρίζεται ως ο μοναδικός παγκόσμιος αρχιτεκτονικός οργανισμός από τους περισσότερους οργανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των UNESCO, UNCHS, ESOSOC, UNIDO τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς και από τον ΠΟΕ. Ο σημερινός πρόεδρος (2021-2023) είναι ο José Luis Cortés από το Μεξικό. (ΠΗΓΗ: https://www.michanikos-online.gr/)