ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ -
11
Φεβ

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ»: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Πάνω από 80.000 οι αιτήσεις

Νέα παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων στο νέο «Εξοικονομώ 2021» ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, παρουσιάζοντας τα μέτρα για την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου (για τα οποία υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ στη σελ 11). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΥΠΕΝ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τη διευκόλυνση της υποβολής των αιτήσεων, λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικράτησαν τον πρώτο μήνα έναρξης του προγράμματος, παρατείνουμε τη λειτουργία της πλατφόρμας μέχρι τις 15 Μαρτίου». Υπενθυμίζεται ότι η αρχική καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ήταν έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 και στο μεταξύ είχε ήδη δοθεί μια πρώτη παράταση ως τις 15 Φεβρουαρίου.
Αιτήσεις
Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων, μέχρι στιγμής έχουν υποβάλλει αιτήσεις πάνω από 80.000 νοικοκυριά. Αυτό σημαίνει ότι το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί υπερκαλύπτει ήδη τον στόχο της τρέχουσας προκήρυξης που είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 50.000 κατοικιών. Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) προβλέπει την ανακαίνιση τουλάχιστον 600.000 κατοικιών έως το 2030.
Αιτήματα μηχανικών
Σημειώνεται ότι από φορείς των μηχανικών υποβλήθηκαν αιτήματα στο ΥΠΕΝ για τη νέα παράταση, τόσο λόγω των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας όσο και για τα προβλήματα πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα έκδοσης πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης buildingcert.gr.