ΜΕ 11 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ «ΒΑΤΙΜΑΤ 2022»
Έντεκα, ελληνικές, εξαγωγικές εταιρίες, από τις σημαντικότερες στον κλάδο των δομικών υλικών συμμετείχαν στο περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στην «BATIMAT 2022», μεταδίδει το ΑΠΕΜΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνή Έκθεση Κατασκευαστικού Τομέα και Δομικών Υλικών, BATIMAT, πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles στο Παρίσι.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Thrakon, Isomat, Elval, Dimas, Alchimica, Metal Skin, Aluminco, Iktinos Hellas SA, Kamaridis Globalwire Group, Psofakis και Bauer. Στα περίπτερα της έκθεση περιηγήθηκε ο Έλληνας πρέσβης στο Παρίσι, Δημήτριος Ζεβελάκης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο του Γραφείου ΟΕΥ Παρισίων, Νικόλαο Μπελιά, και τον σύμβουλο ΟΕΥ, Μάριο Μαθιουδάκη και είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν με εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.
Η εντεταλμένη σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, τόνισε σε δηλώσεις της ότι ο αξιόλογος κλάδος των δομικών υλικών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και χαρακτηρίζεται από ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική και τόνισε: «Ο ελληνικός τομέας δομικών προϊόντων είναι ένας από τους κορυφαίους εξαγωγικούς τομείς: οι εταιρείες του κλάδου δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη και τις ακμάζουσες μητροπόλεις της Μέσης Ανατολής, έως τις νέες αγορές της Αφρικής και της Νότιας Ασίας».
Σε δηλώσεις του ο πρέσβης Δημήτριος Ζεβελάκης, ανέφερε:
«Από τις συνομιλίες που είχαμε με τους εκπροσώπους των εταιρειών, οι οποίοι διακρίνονταν από υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, διαπιστώσαμε ότι οι συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες δεν επιδιώκουν απλώς να αποκτήσουν ή να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στη γαλλική αγορά, αλλά και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στις γαλλόφωνες χώρες της Αφρικής και άλλων γεωγραφικών περιοχών, αξιοποιώντας το διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης. Η ελληνική παρουσία ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και αντανακλά τη συνεχή βελτίωση του τεχνολογικού επιπέδου των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε κλάδους όπου έχουμε σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, όπως το αλουμίνιο, το μάρμαρο, τα μονωτικά υλικά, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες κ.ά».