Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ MIPIM 2022 -
01
Απρ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ MIPIM 2022

Για τρίτη χρονιά, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) διοργάνωσε την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή έκθεση ακινήτων MIPIM 2022, που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες της Γαλλίας μεταξύ 15 και 18 Μαρτίου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η προηγούμενη διοργάνωση ήταν το 2019, αφού για το 2020 και 2021, η έκθεση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, η φετινή διοργάνωση ήταν η 31η MIPIM, η οποία συγκέντρωσε, για μια ακόμη χρονιά, τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου του real estate, ενώ υποδέχθηκε πάνω από 15.000 επισκέπτες της διεθνούς βιομηχανίας ακινήτων και περισσότερους από 4.000 επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απ’ όλο τον κόσμο.
Στο εθνικό περίπτερο που διοργάνωσε η ENTERPRISE GREECE, συμμετείχαν η εταιρείες ΡΕΒΥΘΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, D&A INVEST Worldwide Investment Services και η INVEST IN ATHENS – Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων. Το μήνυμα του ελληνικού περιπτέρου ήταν «Be smart, choose Greece» και το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 300 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στελέχη επενδυτικών funds, στελέχη διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων και κατασκευαστές, οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας και τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τον τουρισμό ειδικότερα. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι εταιρείες του ελληνικού περιπτέρου παρουσίασαν στους επισκέπτες τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά και τα έργα που έχουν υπό υλοποίηση.
Η ENTERPRISE GREECE, επιθυμώντας να μεγιστοποιήσει τα οφέλη της συμμετοχής της στην έκθεση, διοργάνωσε συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 16 Μαρτίου, την οποία συντόνισε η διευθύντρια Προσέλκυσης Επενδύσεων Τουρισμός, Ακίνητα, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Χίλντα Αλυσανδράτου και εκδήλωση δικτύωσης στο ελληνικό περίπτερο, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Ο Γιώργος Φιλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της ENTERPRISE GREECE, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Για τρίτη χρονιά συμμετέχουμε στη διεθνή έκθεση MIPIM, στηρίζοντας τις ελληνικές εταιρείες και αναδεικνύοντας σε διεθνές επίπεδο τη δυναμική της ελληνικής κτηματαγοράς και της ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων. Οι ελληνικές εταιρείες αναγνωρίζοντας το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και ο οργανισμός μας είναι για άλλη μια χρονιά αρωγός αυτής της προσπάθειας».
Ο Ιωάννης Ρεβύθης, πρόεδρος της εταιρείας ΡΕΒΥΘΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στην ομάδα της Enterprise Greece, για την άψογη φιλοξενία, το εξαίρετο περίπτερο και γενικότερα την παρουσίαση που κάνει η Ελλάδα στην έκθεση MIPIM 2022 στις Κάννες. Έχετε εντρυφήσει τόσο πολύ στην οργάνωση αυτών των διεθνών εκθέσεων, που παρότι η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα και τα budget είναι χαμηλά, η παρουσίασή της στους επισκέπτες των εκθέσεων, είναι εξαιρετικά καλή. Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο, τη δυναμική και την αγάπη για αυτό που κάνετε και σας ευχαριστούμε από καρδιάς. Ραντεβού στην επόμενη έκθεση».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Βαγγέλης Βλάχος δήλωσε για την παρουσία τους στη MIPIM: «Στην Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) ακολουθούμε μια στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης για την πόλη, που βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τον τουρισμό, την καινοτομία και τις υποδομές. Μέσα από την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου πλάνου που επενδύει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της πόλης και στην απλούστευση και την ψηφιοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η Αθήνα κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην προσέλκυση διεθνών επενδύσεων και αναδεικνύεται ως ένας ιδανικός επενδυτικός προορισμός. Η πόλη μας παρουσιάζει μια αυξημένη δυναμική όπως φαίνεται και από την άνοδο των διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών μέσω του Athens Film Office, αλλά και την προσέλκυση digital nomads, αποδεικνύοντας πως η Αθήνα είναι μια σύγχρονη, ασφαλής, ελκυστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, ιδανική για κατοίκους, επισκέπτες, επαγγελματίες και επενδυτές». Τέλος, ο Χρήστος Λεπενιώτης, από την D&A INVEST Worldwide Investment Services δήλωσε ότι «η έκθεση Mipim προσφέρει στις εταιρίες μια εξαιρετική εμπειρία με απίθανες προοπτικές δικτύωσης, με τους κορυφαίους στον χώρο του Real estate παγκοσμίως, οι οποίοι οδηγούν σε σίγουρη επιτυχία».