ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ -
17
Φεβ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η κατασκευή ειδικού θεματικού πάρκου που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ και από ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας δρομολογείται πλησίον του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αφού ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτο για τη σχετική πρόταση και τη μελέτη η οποία έχει καταρτιστεί, δεσμεύθηκε να συμβάλει η Περιφέρεια στην ανέγερση του πάρκου και την εξασφάλιση του εξειδικευμένου εξοπλισμού, ο οποίος απαιτείται για να μπορεί να αξιοποιηθεί, τόσο από άτομα με ειδικές ανάγκες, όσο και από το σύνολο των πολιτών.
Η πρόταση αφορά ένα χώρο περίπου 30 στρεμμάτων δίπλα από το κτιριακό συγκρότημα που κατασκευάζεται μετά από προγραμματική του δήμου και της Lamda Development, και αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι. Οι εγκαταστάσεις 9.000 τμ, θα περιέχουν πισίνες, θεραπευτήρια που θα μπορούν να στεγάσουν τουλάχιστον 500 παιδιά ΑμεΑ αλλά και τους ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο ΑμεΑ στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου. Μάλιστα, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κοντά σε σταθμό του Μετρό, θα μπορεί να αξιοποιηθεί από ενδιαφερόμενους όλης της Αττικής.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που αφορούν άτομα με ειδικές ανάγκες, ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πάρκο εμβληματικού χαρακτήρα που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ΑμεΑ όλης της Αττικής. Στην συνέχεια επισήμανε ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ΑΜΕΑ και να συμβάλουμε έμπρακτα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να διασφαλίζουμε καθημερινά την αυτόνομη, ισότιμη και ασφαλή πρόσβαση και συμμετοχή τους σε κάθε έκφανση της ζωής. Κοινό μας στοίχημα, λοιπόν, είναι κανένα άτομο με αναπηρία ή χρόνια νόσο να μην μείνει στο περιθώριο της ζωής». Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Θεοδωρόπουλο «για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας, που σε λίγους μήνες θα γίνει έργο ζωής για όλα τα παιδιά ΑμεΑ».