ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ -
18
Ιούν

ΆΝΟΙΞΕ ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ

Την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Λευκών Ορέων-Σαμαριά, από το περασμένο Σάββατο 12 Ιουνίου, σε όλο το μήκος της διαδρομής του κεντρικού μονοπατιού (Ξυλόσκαλο-Αγία Ρουμέλη), ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δασών Χανίων, αναφέρει το ΑΠΕ. Η διέλευση του Δρυμού γίνεται με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που αποφασίστηκε ενώ εάν οι καιρικές συνθήκες μεταβληθούν σε βαθμό που να δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή διέλευση των επισκεπτών, η Διεύθυνση Δασών Χανίων θα προτείνει τη ρύθμιση της διέλευσης ή και την απαγόρευση της εισόδου των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, «το φαράγγι της Σαμαριάς είναι ένα μοναδικό φυσικό οικοσύστημα απαράμιλλης ομορφιάς. Η διάσχισή του είναι μία ιδιαίτερα επίπονη και πολύωρη διαδικασία». Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως το δημοσιοποίησε η Διεύθυνση Δασών, ισχύει ως εξής:
– Ενημέρωση των επισκεπτών με πληροφοριακές πινακίδες στις εισόδους (Ξυλόσκαλο και Αγία Ρουμέλη) και στους χώρους στάσης και ανάπαυσης, εντός του Φαραγγιού, για την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και των απαιτούμενων αποστάσεων μεταξύ των επισκεπτών.
– Συστήνεται η τήρηση των αποστάσεων σε όλο το μήκος του μονοπατιού.
– Αποφυγή συνωστισμού στις εισόδους και στα εκδοτήρια εισιτηρίων.
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες σε όλους τους χώρους.
– Τοποθέτηση αντισηπτικών σκευασμάτων στα εκδοτήρια εισιτηρίων και τοποθέτηση προστατευτικού διαχωριστικού στα ταμεία των εκδοτηρίων.
– Χρήση από τους επισκέπτες ατομικών συσκευασιών αντισηπτικών διαλυμάτων και ασφαλής χρήση αυτών για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς.
– Συστήνεται η επιμελής υγιεινή καθαριότητας των χεριών, ενώ η χρήση προστατευτικών γαντιών από το προσωπικό είναι προαιρετική.